You are here: Home > Bez kategorii > Przetarg nieograniczony

Przetarg nieograniczony

Do tego przetargu będą mogły zapisywać się wszystkie firmy, które będą spełniały warunki, jakie stawia ktoś kto pracę zleca. Nie może być tak, że remontem budynków będzie się zajmowała firma fryzjerska chociaż w naszym kraju wszystko jest postawione na głowie. Firma, która będzie spełniała wszystkie kryteria może spokojnie składać ofertę. Kto zleca pracę ten zachęca do zgłaszania się do wykonania pracy. Można to zrobić nawet jeśli nie będziemy pewni czy nas wybiorą. Kto wie może akurat nam się uda. Bardzo rzadko zdarzają się takie przetargi, które są w ogóle nie obstawiane. Wygrywa ta firma, która złoży ofertę, a jest tylko jedną. Tak się dzieje wtedy kiedy jakiś urząd ustala bardzo trudne do spełnienia warunki albo wtedy kiedy ustala stawkę na tak niskim poziomie, że większość firm nie chce się tym w ogóle zajmować. Nie ma się co dziwić robić tylko po kosztach to nie ma sensu. Każdy chce jakoś zarobić, ale wszystko ma swoje granice. Takie przetargi to najczęstsza forma przetargów, jaka jest spotykana. Każdy wie co trzeba spełnić żeby można było brać udział w dalszej rywalizacji z innymi firmami. Wygrać przetarg jest o wiele łatwiej jeśli nasz znajomy znajduje się w jakiejś komisji albo wtedy kiedy urzędnik dostanie od nas prezent.