You are here: Home > Bez kategorii > Przetarg nieograniczony

Przetarg nieograniczony

Do przetargu nieograniczonego mogą startować wszystkie firmy, które tylko czują się na siłach. Jeśli będzie to przetarg na pomalowanie elewacji albo remont budynku to można składać oferty pod warunkiem, że będzie się spełniało wszystkie wymogi jakie są stawiane. Najlepsza oferta wygra i firma będzie mogła przystąpić do pracy. Dzisiaj nie ma takiej możliwości żeby, w której państwowej firmie można było pomalować ogrodzenie bez rozpisania odpowiedniego przetargu. Jak rada osiedla chce kupić długopisy i ołówki dla swoich radnych to musi wystartować w przetargu. Tak być nie powinno i jakoś państwo powinno to wszystko uregulować. Przecież to już drobna przesada żeby nie kupić ołówka. Zanim zostanie rozpisany przetarg, zanim ktoś wygra i zanim dostarczy ołówki to my już dawno sobie sami kupimy i tyle.  Przetarg to bardzo poważna sprawa i trzeba mieć świadomość, że wiążemy się umową z kimś. Jeśli nie wykonamy pracy w terminie to możemy ponieść za to kare. Widać to najlepiej na naszych autostradach.