You are here: Home > Bez kategorii > Przetarg ograniczony

Przetarg ograniczony

Ten rodzaj przetargu niestety daje wiele manewrów, które nie zawsze mogą być zgodne z prawem. Załóżmy, że urząd ogłasza przetarg na malowanie klatki schodowej. Firmy startują do niego, ale wszystko jest tajne. Przedstawiają swoje warunki, termin i koszty wykonania. Powiedzmy, że jest tych firm kilka i to urzędnicy decydują, które zostają, a które nie. Te, które odpadają nie wiedzą z jakiego powodu, bo nikt im tego nie powie. Na tym właśnie polega przetarg ograniczony. Wybieranych jest kilka firm i jedna z nich zostaje zwycięzcą. Z tym, że bardzo łatwo wstawić tam kogoś swojego. Po pierwszego dlatego że nie trzeba o niczym informować pozostałych firm, a po za tym można powiedzieć na co będzie najbardziej zwracana uwaga. Nie oszukujmy się przekręty na przetargach były, są i zawsze będą. Nie tylko u nas, ale na całym świecie zawsze faworyzuje się swoich kto nie wierzy ten powinien trochę więcej na ten temat poczytać. Przetargi to nie bajka i takie dobre rozwiązanie jakby się mogło nie jednej osobie mylnie wydawać.