You are here: Home > Bez kategorii > Przetarg ograniczony

Przetarg ograniczony

Przetarg ograniczone jest skierowany tylko do firmy, które są wstanie spełnić dane warunki. Firma, która zleca przetarg określa o co jej chodzi i czego będą dotyczyły prace czy budowa. Kto czuje się na siłach składa swoją propozycje. Osoba odpowiedzialna za przetarg będzie sprawdzała wszystko dokładnie i wybierze z tych powiedzmy dwudziestu firm tylko pięć. Te firmy będą mogły przejść to przetargu głównego, który wyłoni zwycięzcę. Niestety firmy, które odpadły nie będą wiedziały co zrobiły źle. Po prostu nie spełniają stawianych kryteriów i już. Muszą znaleźć sobie inną pracę, bo w tej nie widziała ich firma, która zlecała przetarg. W naszym kraju przetargi ograniczone i nieograniczone stały się bardzo popularne. Firmy startujące w przetargach zaniżają jak tylko mogą koszty. Jak się później okazuje trzeba dołożyć trzy razy tyle żeby można było dokończyć budowę i wychodzi na to, że ta najdroższa oferta była o wiele tańsza od tej, na którą się ktoś zdecydował. Dziwna jest polityka przetargowa w naszym kraju i dlatego większość budów stoi w miejscu.