You are here: Home > Bez kategorii > Szkolenia z zamówień publicznych

Szkolenia z zamówień publicznych

Wiele jest kursów i szkoleń, na które mogą zapisać się nie tylko firmy, ale również osoby prywatne. Takie szkolenia organizowane są bardzo często i prowadzone są w różnych formach. Są osoby, które nie tylko chciałyby się nauczyć nowego zawodu, ale jedynie podszkolić już w swoim fachu. Z tego też względu możemy zapisać się na szkolenia, które trwają przez kilka tygodni czy miesięcy, jak również możemy wybrać się na szkolenie, które trwa zaledwie dwa dni. Oczywiście godziny szkolenia dopasowujemy do naszego trybu dnia, jednak musimy dostosować się do tych, które panują już w danym ośrodku szkoleniowym. Ze względu na coraz popularniejszy kierunek zamówień publicznych również i szkoleń w tym zakresie jest coraz więcej. Kursanci uczestniczący w zajęciach uczą się kim jest osoba, która zleca dane zamówienie oraz kim jest wykonawca tej usługi. Takie osoby poznają również dokładny wygląd każdego rodzaju umowy, jak również co się stanie, jeżeli któraś ze stron z niej się nie wywiąże. Być może jest to łatwe zagadnienie, jednak niektórym osobom może ono sprawiać problem. Trzeba poznać niektóre zapisy prawa, które wskazują na problemy z wywiązaniem się z wykonaniem umowy oraz jak rozwiązuje się takie sytuacje prawnie.