You are here: Home > Bez kategorii > Wysyp przetargów

Wysyp przetargów

Zamówienia Publiczne to dla wielu firm sposób na zarobek. Firmy budowlane czekają tygodniami na kolejne przetargi w których uda im się wziąć udział.
Minister infrastruktury Andrzej Adamczyk, zapowiedział wysyp ogłoszeń przetargów na budowe i remont dróg. Ogłaszane mają być trzy przetargi tygodniowo. Kosztorys programu budowy dróg, straszy, bądź też przyciąga bardzo wysoką sumą stu siedmiu miliardów złotych, jednak łączna wartość inwestycji wynosi zaledwie, niewiele ponad cztery miliardy złotych. Przetargi ogłaszane od września to bardzo dobra wiadomość dla wszystkich firm budowlanych biorących udział w podobnych przetargach. Obecnie trwa ofensywa w realizacji drogowych i kolejowych inwestycji infrastrukturalnych. Na tym etapie jest ona nie zawsze widoczna w przestrzeni – jak powiedział Minister Andrzej Adamczyk. Wśród odcinków dróg na które zostały, bądź też mają zostać ogłoszone przetargi znajduje się między innymi autostrada A2 między Warszawą a Mińskiem Mazowieckim.
Taki "wysyp" zamówień publicznych to dla wielu firm budowlanych nielada okazja na zarobek, jak i też zaistnienie na rynku przetargów. Firmy czekają tygodniami, a nawet miesiącami na kolejne przetargi, które uda im się wygrać i zdobyć zlecenie na budowe, czy remont użytku publicznego.