You are here: Home > Bez kategorii > Zamówienia publiczne

Zamówienia publiczne

W dzisiejszych czasach nic nie da się załatwić dla urzędu jeśli nie będzie odpowiednio rozpisanego przetargu. Jeśli geodezja potrzebuje nowego samochodu to nie ma tak dobrze, że sprawdza się na Internecie kto ma tani samochód, który spełnia oczekiwania. Wszystko musi być rozpisane punkt po punkcie. Każdy szczegół wyposażenia czy nawet kolor tapicerki muszą być uwzględnione. Wystarczy, że będzie zastrzeżenie o kolorze tapicerki, że nie może być biały, a firma startuje do przetargu i ma tylko takie kolory to jest automatycznie odrzucana. Może mieć najtańszą ze wszystkich ofert, ale ten jeden szczegół zaważy na tym czy będzie brana pod uwagę czy nie. Nic się na to nie poradzi na wszystko teraz trzeba mieć przetarg. Nawet na stanowiska dyrektorów czy kierowników robi się przetargi. Biurokracja miała być mniejsza, ale za obecnego ustroju sięga ona zenitu. My obywatele nic nie możemy na to poradzić takie jest prawo i koniec tematu. Dobrze, że sami nie musimy uczestniczyć w przetargu na kupno własnego samochodu.